Marea Britanie a spus DA, lui Dumnezeu!

0
915
Marea Britanie a spus DA, lui Dumnezeu!
Un sondaj BBC a raportat că 62% dintre oameni vor ca religia şi valorile religioase să joace un rol important în viaţa publică din Regatul Unit. De asemenea, acelaşi sondaj, efectuat pe un eşantion de 1045 de oameni, a arătat că 63% consideră că Marea Britanie ar trebui să respecte legile şi să fie influenţată de valorile tradiţionale religioase.
Dezbaterea pe tema locului religiei în viaţa publică a devenit un punct căutat de mass-media, în ultimele luni, întrucât există un număr mare de cazuri care implică pretenţii discriminatorii la locul de muncă, vizavi de creştini. În ultimele săptămâni, o asistentă creştină, Caroline Petrie, a fost reangajată, după ce fusese suspendată pentru că a fost descoperită rugându-se pentru un pacient iar o recepţioneră a unei şcoli, Jennie Cain, s-a confruntat cu măsuri disciplinare după ce le ceruse prietenilor săi să se roage pentru ea şi pentru familia ei, ca urmare a faptului că fiica sa de cinci ani fusese mustrată de un profesor fiindcă împărtăşise convingerile ei religioase cu colegii de clasă. Ambele femei au fost apărate de către Arhiepiscopul de York, Dr John Sentamu, care a contestat ideea ca angajaţii să fie mustraţi disciplinar pentru că poartă discuţii despre credinţa în Dumnezeu, unii cu ceilalţi. Ambele cazuri au evidenţiat „o aşa-zisă intoleranţă şi lipsă de orizont vizavi de credinţa în Dumnezeu, care este reflectată în cea mai mare parte a serviciilor noastre publice”, a spus el.
„Cerând cuiva să-şi lase credinţa în Dumnezeu, la uşa locului de muncă, este asemănător cu a-i cere să-şi dea jos culoarea pielii sale, înainte de a intra în birou. Credinţa în Dumnezeu nu este o adăugare, o up-date-are sau un opţional”, a spus arhiepiscopul.
O nouă reţea de asociaţii umaniste de studenţi, între timp, jură să promoveze ateismul în campusurile universitare dar, în acelaşi timp, Uniunile Creştine din întreaga ţară au donat 400.000 de exemplare ale Evangheliei Sfântului Ioan, ca răspuns adresat cunoscutei Asociaţii Umaniste Britanice, care a publicat anunţurile pe autobuze, în campania „Nu există Dumnezeu”.
Firma de publicitate BHA a lipit aceste anunţuri, după cum aţi aflat din ştirile www.ortodoxia.md, pe 800 de autobuze din Marea Britanie, prin care afirmă că: „Nu există, probabil, niciun Dumnezeu. Deci, nu mai fii îngrijorat şi bucură-te de viaţă”. Acestea au dat naştere unor răspunsuri creştine, pe alte autobuze, astfel încât practic s-a transformat totul într-o „luptă a autobuzelor”. Partidul Creştin a pus anunţuri pe autobuzele Londoneze, prin care se declara: „Există cu siguranţă Dumnezeu. Aşa că, alătură-te Partidului Creştin şi bucură-te de viaţă.” Iar, prin ştirile www.ortodoxia.md, aţi aflat, în aceeaşi idee, despre autobuzele cu publicitate creştină, inscriptionate la iniţiativa Patriarhiei Rusiei, care au fost puse în circulaţie aici şi în alte ţări occidentale (întrucât campania ateistă se extinsese).

www.lacasuriortodoxe.com

датчик уровня газа