Internetul ucide gândirea

0
898
Internetul ucide gândirea!
Biserica Ortodoxă Rusă este preocupată de realitatea virtuală, deoarece distruge gândirea independentă a persoanei. „Realitate virtuală ar trebui să îşi îndrepte tendinţa de împiedicare a oamenilor să gândească independent. Accesul la informaţie a devenit prea uşor pentru un student, un elev, un cercetător”, a spus vicepreşedintele Departamentului pentru Relaţii Externe al Patriarhiei de la Moscova, preotul Vsevolod Chaplin, la o masă rotundă în ziua de miercuri, 18 februarie 2009.
Potrivit acestuia, astăzi a devenit foarte uşor „să găseşti tot ce ai nevoie, prin două clicuri şi, de foarte multe ori, găseşti deja o lucrare un studiu sau un proiect, lucrări de cercetare, decizii de gestionare, unele discursuri intelectuale.” „Cum să nu pierdem capacitatea de gândire, cultivand lucrarea independentă a creierului, prin realitatea din lumea digitală?”
Nu ştiu răspunsul, dar dacă nu-l găsim, vom fi în faţa unor schimbări foarte periculoase, dezvoltându-se anti-intelectualismul în societate, din cauza faptului că nimeni nu mai gândeşte şi nu mai face nimic, de la sine, ajungând astfel la o criză socială”, a spus pr. Vsevolod.

www.lacasuriortodoxe.com

пхи пхи тайландтент seatcar cover