Împotriva formării anclavelor în Pachistan

0
1331
Liderii bisericilor protestante şi catolice din Pachistan sunt împotriva separării creştinilor de musulmani
Liderul Bisericilor din Pachistan a supus criticii decizia de a crea o uniune teritorială pentru minoritatea creştină, în ţara, unde marea majoritate o formează musulmanii. Această cerere este lipsită de sens, afirmă Victor Azaria, secretarul general al Consiliului Bisericilor Pachistanului. Aceste cuvinte au venit ca răspuns la propunerea redactorului sitului Pachistan Christian Post, Nazira S. Bhatti(in imagine), care trăieşte în emigraţie în SUA. Creştinii sunt parte a naţiunii pachistaneze, afirmă Azaria.
La telefon, din Philadelphia, Bhatti susţine ideia că cu creştinii în Pachistan se comportă ca cu persoane de mâna a doua. Ei întâmpină discriminări şi urmăriri în toate sferele vieţii. În 2008, ura faţă de minorităţile religioase a ajuns la apogeu. Cererea de a crea o uniune teritorială este o cerere paşnică a 15 milioane de creştini care locuiesc în Pachistan. Ei constituie în jurul la 2% din cele 172 milioane de locuitori, 95% dintre care sunt musulmani. Bhatti a atras o atenţie deosebită asupra proceselor „fabricate” ce se referă la hulă împotriva religiei musulmane.
Amintim că legislaţia pachistaneză presupune pedeapsa cu moartea pentru cei care sunt recunoscuţi drept hulitori ai islamului sau a proorocului Muhamed, din care motiv, unii în special clevetesc creştinii pentru a profita de averea acestora. Pe parcursul a mai multor ani, liderii islamului au cerut crearea unei provincii separate după preferinţele etnice şi lingvistice. De ce dar nu pot cere acelaşi lucru şi creştinii, pentru a trăi destoinic şi în pace cu cei din jur? În prezent, Bhatti caută toate posibilităţile pentru a se întâlni cu Secretarul General al ONU, Pan Ghi Mun, pentru a cere de la acesta uşurarea statutului creştinilor în Pachistan.
În 1947, Pachistanul a apărut ca stat din sânul Indiei sub influenţa colonianiştilor din Marea Britanie, anume din motiv religios, deoarece pe teritoriul actualului Pachistan locuiau preponderent musulmani, pe când pe celălalt teritoriu locuiesc induiştii. Provincia trebuie creată în Pendjab, unde trăiesc cei mai mulţi creştini, spune în declaraţiile sale Bhatti.
Această cerere este fără sens, afirmă la rândul său Piter Djeicob, secretarul comisiei pentru „Dreptate şi pace”, a Bisericii Catolice. Istoria ne arată foarte clar că crearea anumitor anclave religioase totdeauna crează mai multe dificultăţi şi nu sunt eficiente.

blagovest-info.ru

car seat covers 1999 mustangexchange rate dollars to shillingsкупить справку в бассейн ребенку