Atenţie activităţi sectare!

0
992
secta
Atenţie activităţi sectare!

În anumite regiuni din Rusia sectanţii fac încercări de a pătrunde în şcoală sub diferite programe, informează www.pravoslavie.ru. Organizaţia „Tineretul la răscruce”, care are conotaţie evident neoprotestantă şi-a propus promovarea în şcoli a programei „Viaţa la răscruce”, acest program fiind sponsorizat de Guvernul SUA. Seminarele care au avut loc în mai multe localităţi din Rusia adeseori erau ghidate de reprezentanţii sectelor neoprotestante şi chiar organizate în sediile acestora.
Cursurile durau 3 zile, fiind destinate profesorilor care aveau misiunea de a aduce la cunoştinţa elevilor materialul propus de sectanţi. Toate aceste evenimente au loc în acel timp, când toate sursele mass-media duc o activitate amplă împotriva introducerii în şcoli a obiectului „Bazele culturii ortodoxe”, propus de Patriarhia Moscovei şi a Întregii Rusii.

În acest sens, este important de a menţiona faptul că în Republica Moldova există aceiaşi problemă. În anul de învăţământ 2005-2006, în s. Lucaşeuca, sub pretextul predării obiectului „Deprinderi de viaţă”, liderul sectei „Martorii lui Iehova” preda elevilor din şcoală învăţătura organizaţiei „Turnul de Vege”.
Mulţumim lui Dumnezeu pentru corectitudinea cu care a luat decizii direcţia şcolii, care înţelegând scopul organizaţiei sectare a luat imediat măsurile necesare cu această încercare de infiltrare a duhului sectar în sufletele tinerilor. Este foarte important ca fiecare păstor de suflete să răspund foarte prompt la încercările acestora de a ştirbi libertatea religioasă a elevilor şi studenţilor din instituţiile superioare de învăţământ.

кувалда купитьзапорожье турагенствасправку купить